ZBIRANJE ZAMAŠKOV ZA NAŠO ZEMLJO IN ZA MAŠO


Običajno plastične zamaške odvržemo s prazno steklenico, plastenko … v smeti.

V naravi taka plastika razpada do 200 let.


Plastične zamaške pa lahko, skoraj v celoti (96%) predelamo-recikliramo v ponovno uporaben material. Zato jih podjetja, ki se ukvarjajo s predelavo plastičnih mas, odkupujejo. Za tono izplačujejo okrog 300 €.

Tudi v naši šoli smo se odločili, da se priključimo zbiranju zamaškov in s tem opravimo več dobrih del:S pridobljenimi finančnimi sredstvi, bomo pomagali 15 - letni Maši Topler iz Mežice, ki se ji je zaradi bolezni spremenilo življenje in potrebuje našo pomoč. (Več o njej si lahko preberete na spletnih straneh.)


Zamaške bomo zbirali do 15. junija.

Oddajte jih v zato pripravljene zabojnik v avli šole, učenci 1., 2., in 3. razreda na Colu pa v zabojnik v svojem razredu.


Če imate doma večje količine zamaškov, jih doma spravite v plastične vreče za smeti in oddajte hišniku ali razredniku, razredničarki.

Zbiramo čiste plastične zamaške: od vode, sokov, šamponov, čistil, pralnih sredstev … (od olja, kisa in mlečnih izdelkov, pa raje ne, saj pri skladiščenju oddajajo neprijeten vonj)»Življenje ni hoja posameznika, temveč vzpon v navezi«


Skupaj zmoremo veliko in to se pri zbiranju zamaškov še kako pozna.

Vsakokrat, ko zamašek položimo na kupček, naredimo veliko za našo Zemljo, za sočloveka in zase.